אומרים שמשפחה היא אחת מיצירות המופת של הטבע. זה בהחלט נכון, ועם זאת התא המשפחתי הוא גם יחידה כלכלית שבנויה על איזונים ועל חלוקת תפקידים בנושאי קריירה, ילדים ופנאי.
במקרים רבים חלוקת התפקידים בין בני הזוג יוצרת מצב של חוסר איזון בצבירת הנכסים הפנסיוניים. אומנם אפשר ואף רצוי להיערך לאיזון הנכסים הפנסיוניים במהלך שנות העבודה, אך בפועל משפחות רבות, גם ממעמד סוציו-אקונומי גבוה, מגיעות למצב של חוסר איזון.
חוסר איזון פנסיוני בין בני הזוג ערב הפרישה לפנסיה דורש תכנון מותאם לשנות הפרישה ומתן מענה למצבי החיים השונים, אשר עשויים להשאיר את אחד מבני הזוג חשוף לירידה משמעותית ברמת החיים.
לפניכם כמה טיפים להתמודדות יעילה עם הנושא:
שוחחו זה עם זה ותאמו ביניכם ציפיות
לכל אחד מאיתנו חלומות, צרכים ופחדים ופעמים רבות כסף הוא המענה או הבעיה לחלק מנושאים אלו. שתפו זה את זה בנוגע למה חשוב לכם, מה מפחיד אתכם ומה אתם רוצים.
שימו לב לאירועים כלכליים גדולים העומדים בפניכם וסכמו מראש על מתן מענה לנושאים אלו.
העלאת הנושאים השונים בשלב מוקדם ככל האפשר תאפשר לכם גם להסדיר את הפתרונות המתאימים וגם איכות חיים וזוגיות טובה יותר.
בצעו איזון נכסים במועד תכנון הפרישה
במקרים רבים קבלת קצבה גבוהה של אחד מבני הזוג תיצור חבות מס גבוהה יותר מאשר אם יתבצע איזון של הנכסים הפנסיוניים, ואותה קצבה תתקבל אך תהיה מפוצלת בין בני הזוג.
כדאי לבחון מהן החלופות הטכניות שעומדות בפניכם ואם אפשר לבצע איזון נכסים שייטיב עם סך כל הסכום החודשי שיתקבל במשפחה.
בחרו מסלול פרישה מותאם
התוכניות הפנסיוניות מציעות לנו מגוון מסלולי פרישה, המתייחסים גם למקרה פטירה של בן הזוג החוסך והמשך קבלת הקצבאות שלו. ודאו כי מסלול הפרישה נותן מענה מותאם גם לבן הזוג.
הסדירו צוואה וייפוי כוח מתמשך
הסדרת צוואה וייפוי כוח מתמשך היא שלב חיוני עבור כל אחד מאיתנו, במיוחד במצבים שבהם יש חוסר איזון בין בני הזוג. סכמו ביניכם מה יקרה במצב של חוסר תפקוד של אחד או יותר מבני הזוג או פטירה, והסדירו את הנושא בהתייעצות עם עורך דין. כך תגנו על עצמכם וגם זה על זה.
לסיכום, חוסר איזון בצבירת הנכסים הפנסיוניים הוא תוצאה שכדאי להימנע ממנה על ידי תכנון מוקדם. במקרה שאכן קיים חוסר איזון ערב הפרישה – תכנון מוקדם יכול לאפשר פתרונות מתאימים.
Comments