אם אתם כבר מרגישים שהרגע מגיע, מריחים את אוויר החופש הצח שממתין לכם ממש מעבר לפינה, כנראה אתם לא טועים. אתם נמצאים צעד אחד לפני הרגע שבו תוכלו להתרווח, לנוח קצת ממרוץ החיים היום-יומי ולהתפנות לנכדים, לתחביבים ולמנוחה. כן, זה הרגע שבו תצאו לפנסיה. אבל רגע לפני: חשוב שתימנעו מלעשות 3 שגיאות נפוצות.
למה? כדי להגן על עצמכם וכדי שתוכלו ליהנות מכל מה שמחכה לכם ביום שאחרי היציאה לפנסיה.
1. קבלת דברים כמובנים מאליהם
תשלום מיסים על פיצויים או על קצבאות, ניהול השקעות – כל אלו דורשים מחשבה ובדיקה. מומלץ להטיל ספק בכל תשלום שנדרש מכם, לבדוק ולחקור את העניין. כך למשל, בסיום העבודה, עם הגיעכם לגיל פרישה, קיבלתם פיצויים ומענק פרישה. עד לגובה מסוים אתם זכאים לפטור ממס. ומה לגבי החלק האחר? האם תצטרכו לשלם מיסים? וכמה? האם ידעתם שאפשר לפרוס את המס למשך כמה שנים? יש כל מיני שיטות ואפשרויות להפחתת נטל המס עד כדי ביטולו, אבל אף אחד לא יציע לכם זאת מיוזמתו. חשוב שתהיו אקטיביים ותדרשו את מה שמגיע לכם.
כמו כן, יש לבדוק את הנושא של מיסוי קצבאות פרישה – בעיקרון הקִצבה החודשית מתוכניות פנסיוניות נחשבת כמו הכנסה מיגיעה אישית. עם זאת, מגיל הפרישה אפשר לבקש מהמדינה לפטור את הקצבאות ממיסים עד גובה מסוים. גם כאן נדרשת פעולה אקטיבית שלכם. רשויות המדינה לא יעניקו לכם פטור מיוזמתן.
עוד עניין שלא מומלץ להמשיך לפעול לגביו מכוח האינרציה הוא התוכנית הפנסיונית. ייתכן שבמשך שנים ארוכות חסכתם בתוכנית פנסיונית מסוימת. אולם, דווקא במועד הפרישה עדיף לכם להעביר את הכספים לתוכנית אחרת אשר תיטיב איתכם. בדיקת מיצוי הזכויות האלו בצורה נכונה ומדוקדקת תחסוך לכם כסף רב.
2. תכנון לטווח קצר
שבו וערכו רשימה מסודרת של האירועים הכלכליים שצפויים לכם בהמשך: האם תרצו להחליף את דירתכם? במקרה שתרצו לעבור לדיור מוגן, כמה כסף יידרש לכם לשם כך? האם אתם מעוניינים להחליף רכב? ומה בנוגע לילדים – האם צפויות בקרוב חתונות? האם תרצו לסייע לילדיכם בהוצאות החתונה ואף ברכישת דירתם הראשונה? ומה יקרה אם חלילה בן זוגכם ילך לעולמו ואתם תיוותרו לבד? האם יהיו בידיכם די אמצעים כדי להמשיך לחיות באותה רמת חיים שאליה אתם רגילים?
שאלות אלו הן חשובות וכבדות משקל. עליכם לחשוב ולהחליט, בהתאם לרצונותיכם, שאיפותיכם והאמצעים העומדים לרשותכם, מהי רמת הסיכון שבה כדאי יהיה לנהל את הכסף שלכם. הנטייה היא לחשוב שמומלץ לבחור באפיקים סולידיים, אולם במקרים רבים זוהי איננה הבחירה המתאימה והנכונה ביותר.
.
3. אין ארוחות חינם
במועד פרישה לפנסיה אתם אמורים לקבל סכומי כסף משמעותיים ו/או לקבל החלטות בנוגע לכספים שמגיעים לכם. בנקודה זו, ייתכן שגורמים מסוימים כמו בנקים וסוכנויות הביטוח השונות ייצרו איתכם קשר ויציעו לכם כל מיני שירותים והצעות חינם. יש לקבל עצות שניתנות חינם בעירבון מוגבל בלבד. מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע בעל ניסיון, אשר אין לו אינטרס כזה או אחר, כדי שיוכל להציע לכם לבחור את האפשרות הטובה ביותר עבורכם.
לסיכום, רגע לפני היציאה לפנסיה וקבלת החלטות חשובות, לא מומלץ לפעול בחופזה ולהישמע לכל עצה שנזרקת לכיוונכם מכל עבר. מה כן מומלץ לעשות? לחשוב, לתכנן, לבדוק, לחקור ולקבל ייעוץ מקצועי ממוקד.
Kommentare