אם נכנסתם למאמר זה וודאי שנושא ההכנסה הפאסיבית מעניין אתכם, וכמו רבים שאיפתכם היא לייצר כמה שיותר מקורות הכנסה פאסיבית, שיעניקו לכם בתמורה בטחון ורווחה כלכלית.
במאמר קודם בנושא פירטתי לגבי הצורך המהותי בהסדרת רכיבי הכנסה פסיביים, כאשר ברקע תוחלת החיים שלנו עולה באופן מתמשך, שוק התעסוקה לא יציב (במיוחד בגילאי 50 ומעלה) ודרישה לרמת חיים גבוהה יותר מובילים יחד לכך שבמרבית המקרים לא נוכל להסתמך רק על התוכניות הפנסיוניות שלנו לשנות הפרישה. לכן חשוב לגוון את מקורות ההכנסה ולא להסתמך רק על הכנסה מעבודה ומהחסכונות הנגזרים ממנה.
מפעם לפעם אנו נתקלים בהצעות להכנסה פאסיבית, במיוחד מהסוג שמבטיח לנו הכנסה גבוהה בסיכון נמוך (בניגוד לחוקי הכלכלה כמובן), וכמו בכמעט כל נושא בחיינו עלינו להיזהר מקיצורי דרך, כי כשלא נזהרים, הם עלולים בהחלט לקצר את הדרך אבל לא להצלחה - אלא לכישלון ולהפסדים כואבים.
אם כך, מה בכל זאת יכול לקדם אותנו לעבר הכנסה פאסיבית? כיצד נוכל להיות אקטיביים במידה נכונה ולקחת את הסיכונים המושכלים ביותר עבורנו?
לשם כך ריכזתי 4 דרכים אשר יאפשרו לכם להתקדם באופן יעיל ומזורז לעבר ההכנסה הפאסיבית הרצויה עבורכם.
קיצור ראשון: מינוף – יצירת חוב לצורך השקעה
מינוף הוא תורה בפני עצמה, וכמו כל תורה, גם אליו יש להתייחס בחרדת קודש. נתחיל בהסבר קצר:
אנחנו מחלקים הלוואות ל- 2 סוגים:
הלוואה מסוג ראשון היא הלוואה לצורך צריכה – רכב חדש, שיפוץ המטבח, טיסה לחו"ל וכד'. או במילים אחרות זאת הלוואה מהסוג שמרחיק אותך מהכנסה פסיבית, מכיוון שאתה למעשה בוחר לצרוך מעבר ליכולות שלך.
הלוואה מהסוג שני היא הלוואה לצורך השקעה – כלומר נטילת הלוואה לצורך קבלת תשואה גבוהה יותר על הכסף מהעלות שלו ובכך למעשה ע"י שימוש ב – "כסף של אחרים" נוכל לזרז את הצמיחה הכלכלית שלנו ולהגיע להכנסות פסיביות מהר יותר.
כצעד ראשון לצורך מינוף כדאי להשיג אשראי בריבית טובה, לכן מומלץ לשים לב לאפשרויות המימון/מינוף השונות.
לדוגמא: פעמים רבות יעמוד לרשותנו נכס (לרוב בית מגורים), אשר נוכל להגדיל את המשכנתא הקיימת שלו בריבית טובה - וכך "לחלץ" סכום נוסף לצורך השקעה.
במקרים רבים יהיה נכון גם לבדוק את המקורות הפנסיוניים שלנו – קרנות השתלמות, קרנות פנסיה, קופות גמל, קופת גמל להשקעה וכד', אשר יאפשרו לנו פעמים רבות הלוואות בתנאים נהדרים.
קיצור דרך שני: התייעצות עם מומחים
באופן אישי אני נוהג להתייחס למומחה כמישהו שהשקיע את הזמן והיכולות שלו ללמוד תחום מסוים, וכאשר אני רוצה לקבל את ההחלטות הנכונות באותו התחום, אני שמח לשלם עבור הזמן והידע שלו ולקצר את הדרך שלי לעבר היעד. במקום להשקיע שעות רבות לצורך לימוד תחום מסוים ולקבל רמת מומחיות וניסיון נמוכים יחסית, עדיף להיעזר בגורם שעוסק בנושא באופן מעמיק ולאורך זמן.
יחד עם זאת, חשוב שנגיע למומחה לאחר שקיבלנו המלצות לגביו או שצרכנו תכנים איכותיים ובעלי ערך שלו במדיות השונות.
המפגש עם מומחה מקצועי ונכון היא קריטית ועשויה לאפשר לנו לבצע קפיצת מדרגה.
אנחנו רוצים לקבל מהמומחה את:
הידע הנכון, כשהוא מונגש באופן מהיר וברור.
להכיר ולהבין לעומק את הדילמות והחלופות המרכזיות שעומדות לפנינו.
למצוא ולהסדיר את הפתרונות המתאימים.
קיצור דרך שלישי: למידה מניסיון של אחרים
לטוב ולרע, קל מאוד למצוא כיום כל סוג של מידע. זהו עידן המידע – והמידע גם רב וגם נגיש מאי-פעם. לא חסרים מקורות מידע ברחבי הרשת וברשתות החברתיות: פורטלים ואתרי תוכן, פורומים חובבניים, פורומים מקצועיים, קבוצות פייסבוק - ועוד. גם כתבות ממומנות מציפות את כל אתרי החדשות הגדולים בישראל.
מה שרצוי וחשוב הוא לדעת לסנן את המידע הזה. לתרגל עצמנו להבחין למי להקשיב וממי לצרוך תוכן. מי באמת מומחה, ומי מעמיד פנים ועסוק בעיקר במיתוג ובשיווק עצמי ומוכר לנו חלומות או מוצרים שכדאי להיזהר מהם.
ההבחנה הזאת היא הבחנה חשובה מאוד מאחר ובתוך כל הרעש שבחוץ, צריך לזהות את הקול החד והנכון.
קחו זאת לתשומת ליבכם, כי בתוך אותם פורומים וקבוצות יש גם לא מעט אנשים פרטיים מן השורה, בדיוק כמוכם, שחולקים חוויות וידע שצברו. כדאי להקשיב לניסיון שלהם – וללמוד ממנו. לחוויות האישיות ולעדויות יש כח אדיר. אתם כבר יודעים שחכם לומד מטעויות של אחרים, אז הנה ההזדמנות שלכם לעשות זאת.
קיצור דרך רביעי: יצירת שיתופי פעולה
חפשו קהילות/קבוצות שיש להן מטרה ספציפית משותפת לבנות רשת קשרים עם אנשים שהמשימה שלהם דומה לשלכם. הצטרפו אליהן, הקפידו להתעדכן באופן שוטף ולהיחשף לרעיונות וגישות שונות אשר יחזקו את השריר הפיננסי שלכם.
למידה משותפת מניסיון של אחרים, הן ברמה התיאורטית והן ברמה הפרקטית, מאפשרת לחלוק את החוויה, הלמידה וההתנסות עם אנשים נוספים. זאת דרך מעולה להכיר אפשרויות, מומחים וגישות שונות.
לסיכומו של עניין – זה אפשרי.
אתם יכולים ליצור לעצמכם הכנסה פאסיבית, וישנם קיצורי-דרך להגיע לשם מהר יותר. כמו תמיד כשמדובר בתחום ההשקעות, חשוב לעשות זאת באופן מחושב וחשוב לדעת למי להקשיב. יש הרבה אנשים, הרבה מידע, הרבה מומחים והרבה מומחים מטעם עצמם.
בנוסף, כשמדובר בקיצורי דרך, סיכון הוא לרוב חלק מהעניין, וחשוב לדעת כיצד למזער אותו מחד ולמקסם את הסיכוי ואת הפוטנציאל מאידך.
חפשו אנשים עם מטרות דומות והיפכו את התהליך כולו לחווייתי ומשותף. אם תשקיעו את הזמן והאנרגיות שלכם במקומות הנכונים – גם התוצאות יגיעו.
Commentaires